Hjernerystelse & hovedtraume

Har du slået hovedet?

Har du ubehagelige og uforklarlige symptomer efter hjernerystelse?

Husk altid at opsøge læge og/eller skadestue før du modtager behandling af en hver art! 

Hovedet vejer ca. 6 kg og er udelukkende stabiliseret af muskler og bindevæv, så der er mange ting i spil når hovedet tager fra i en ulykke eller får slag. Det er vigtigt at blive grundigt undersøgt af en læge, for at udelukke blødninger og brud.

Er brud og blødninger udelukket, og oplever du at opheling tager længere end forventet? Så kan det være at kst kan hjælpe dig.

Som udgangs punkt bør en hver med hjernerystelse holde sig i total ro i 6 til 12 uger, og skåne øjenene og nakke muskulaturen mest muligt.

Det vil sige ingen skærme, bøger, og andet der kræver at du bruger øjnene, mere end højest nødvendigt. Det lyder måske voldsomt, men dine øjenmuskulatur hænger sammen med din nakkemuskulatur, og vil påvirke hinanden meget uhensigtsmæssigt hvis du ikke respektere helingsperioden. Det svare til at gå på en forstuvet fod.

Hjernen er faktisk forstuvet, og det samme er nakke – og halsmuskulaturen. Tænk over at en forstuvet fod eller hånd, også har brug for hvilen og ro, og jo mere jo bedre i starten.

Jeg ser desværre ofte klienter med store problemer efter hjernerystelse eller hovedtraume. Helingsperioden bliver ikke altid respekteret og symptomer som ikke ellers var der begynder at vise sig, fx:

-tunge hovedpiner eller migræne
-nakkesmerter
-synkebesvær
-uro og søvnbesvær
-tinnitus
-sløret syn eller synsændringer
-bi/pandehule betændelser der ikke vil gå væk

Al sammen symptomer på at kroppen er stresset og ikke kan genfinde balancen.

Du skal være velkommen til behandling når alle hævelser er bragt til et minimum, er du i tvivl, så kontakt gerne klinikken og hør nærmere.