Ondt i hovedet?

Migræne, hovedpine eller Hortons hovedpine

Har du problemer med hovedpine?

Smerterne kan komme som følge af mange faktorer. Ofte ser jeg at det kommer fra enten skævheder i kraniet, eller fra ubalancer i hindesystemet omkring hjernen. Det kan der gøres noget ved og erfaringerne er rigtig gode.

En mere uddybende teori om årsagerne til ondt i hovedet, migræne og Hortons hovedpine:

Mine erfaringer er at, der er to primære årsager til ondt i hovedet eller migræne:

Almindelig hovedpine, kan komme i flere varianter; muskelspændinger som skaber smerte, eller via en fysisk skævhed i kraniet.

Kraniets sutur eller nakkehvirvlerne kan have låsninger og derved skabes spændinger som bliver til en slem smerte, der sjældent bliver bedre med tiden, hvis den ikke behandles.

Migræne skyldes ofte et mix af alm. hovedpine og en ubalance i hjernens hindesystem. Lad mig forklare det meget kort;

Din hjerne og hele dit centralnervesystem ligger godt beskyttet af et stort hinde system, under kraniet og langs hele kernen af rygsøjlen. Hjernehinderne indeholder også den livsvigtige cerebrospinalvæske, eller hjernehindevæske som sørger for at hjernen og nervesystemet får den næring den har brug for, samt renser for affaldsstoffer.

Cerebrospinalvæsken pulsere rundt i dette lukkede system, via en let rytme (kranio-sakral rytmen), rytmens pulsering cirkulerer fra kraniet og ned til korsbenet. Rytmen er livs vigtig, og forstyrres denne pga. slag eller skævheder i kraniet, vil hinderne forsøge at “kickstarte” sig selv, ved at gå i stå meget kort. Dette kan udløse migræne anfald, og alt efter hvad årsagen er, vil migrænen være meget forskellig fra person til person.

Hortons hovedpine

Hortons hovedpine kan være en kombination af begge forhold beskrevet ovenfor; fysisk skævhed og problemer i hindesystemet.

Men der er råd og hjælp af få. Kranio-Sakral terapi’s fundament bygger nemlig på at finde de låsninger i kraniet eller i ryggen, som skaber ubalancer, samt at arbejde aktivt med hjernehinderne, for at sikre balance og flow i hele systemet.

Uanset om du oplever alm. hovedpine, migræne eller hortons hovedpine, så tager jeg gerne en snak med dig om dine muligheder og hvordan det kan behandles.

Se også hvad er kst?